fbpx

Naast mijn tijdelijke bezoekers uit mijn vorige blog zijn er ook regelmatig terugkerende bezoekers. Ze kakelen er op los tussen mijn oren. 
Ik bekijk het van een afstandje en moet soms ontzettend om mijzelf lachen.

Mijn gekakel wordt veroorzaakt door:⠀
– Herma de Hippie. Zij gelooft dat iedereen lief is en verbinding wilt met de ander
– Anne de Angsthaas. Zij durft eigenlijk niks te starten omdat het gedoemd is te misluklen⠀
– Steffie de Streber. Altijd alles perfect willen en liever gisteren dan vandaag⠀
-Kor de Kritische. Een passieve chagerijnig die zelf niks doet maar zichzelf vergelijkt met anderen.⠀
-Dolly de Dromer. Zij droomt er op los. The sky is the limit.⠀

Tekening door mij

En zo heb ik meer kippies in mijn hoofd. 🐥🐥 Zij kletsen er lekker op los. Soms verzand ik in 1 type. En de een lijkt negatiever dan de ander, maar ze hebben allemaal een goede en slechte kant. En ze komen allen ergens vandaan.⠀

Je denk misschien: ‘Merel je bent gek!’ Maar is dat zo? Schrijf eens een week al je gedachten op. Je zult zien dat je fluctueert qua stemming en insteek. En dat is ok!⠀

Mediteren helpt mij goed die stemmen even te observeren. Te neutraliseren.Vergelijk het met een verjaardagsfeest. Dan vind ik het ook fijn vind om even uit de kring te stappen. Even een frisse neus halen. Even weg van het gekakel.⠀

Als jij jouw gekakel zou moeten omschrijven. Welke types zouden dat dan zijn?