fbpx

Uren besteden we eraan.
Scrollen, kijken, nog meer scrollen, nog meer kijken.De tijd vliegt, en je vinger swipet.

We verblijven graag op sociale media. Lekker doelloos kijken.
Het ene plaatje is nóg mooier dan het andere. Het ene succes is nóg groter dan het andere. 
Omzetdoelen worden behaald, huizen worden gekocht, kinderen worden gemaakt, vakanties worden gedeeld.

En jij? 
Jij zit nog steeds op diezelfde bank en kijkt ernaar.  

Onschuldig scrollen?

Is het wel zo onschuldig dat scrollen door al die allermooiste levens? Soms kan het nogal overweldigend zijn toch? Die parade van ieders mooiste plaatjes?
Hoe stevig je ook in je schoenen staat, die gedachtes kunnen blijven knagen:  
👉 Hoe kan het dat zij alles heeft waar ik zo lang naar verlang? 
👉Hoe kan het dat het haar zo gemakkelijk afgaat en dat ik er zoveel moeite mee heb?
👉Hoe houdt ze al die ballen hoog, heeft zij meer uur in een dag?

Instagram sluiten we af. Maar het gevoel van ontevredenheid blijft hangen.
Want hoe kan het nu toch zo zijn dat jij zo incapabel en onsuccesvol bent terwijl de hele wereld een geweldig leven leidt? 

Instagram: a love affair

Dit blog is geweid aan social media, en voor mij in het bijzonder Instagram.
Het medium dat ik zo intens lief heb, maar soms zo intens haat.
Ik voel dat het tijd wordt om eens een realistisch beeld te geven. Een reality check in de deze jungle van mooie plaatjes. Daarnaast deel ik tips hoe om te gaan met deze stroom aan afkeuring naar jezelf, en hoe je dit omdraait naar iets positiefs

Keuzes

Laat ik beginnen met het aller ALLER belangrijkste. Jouw keuze.
Ik druk de vrouwen die ik coach al-tijd op het hart dat ze mogen kiezen voor de keuze die het beste voelt voor hen op het moment. Kies daarom voor wat jou energie geeft en voedt. Zo neem ik al jaren geen nieuws meer tot mij omdat ik naar wordt van alle negativiteit. Dit werkt voor mij en zo kader ik mijn energie af.

En zo werkt dit ook met Instagram.
Instagram is een keuze en geen moetje.

Je kiest er waarschijnlijk voor omdat je het leuk vindt (net als ik). Misschien omdat je graag in contact komt met gelijkgestemden (net als ik). Of je omdat je probeert jouw potentiële klant te bereiken (net als ik).
Wat je reden ook is, de hoofdreden zal positief zijn.
Mocht je op het moment niks positiefs kunnen bedenken? En is Instagram een volledige bron van irritatie voor jou? Dan zou ik helemaal op 0 beginnen. Start een nieuw account en like en volg alleen wat je écht leuk vindt. Het algoritme kan jou daarna kan helpen met het tonen van de content waar jij blij van wordt.

Eenheidsworst

Dus laten we voorop stellen dat je Instagram gebruikt omdat je er blij van wordt. Dan nóg kan dit medium een negatieve kant hebben. Het is namelijk heel veel van hetzelfde

Dit komt dus weer door dat algoritme. (zucht)
Zo zie ik veel succesvolle ondernemers voorbij komen met omzetten die de pan uit rijzen, terwijl ik nog keihard ik werk om Meerlol groot te laten worden. Dit stemt ontevreden. Want waarom gaat het allemaal niet zo snel bij mij? Wat doe ik verkeerd? 
Dit, precies dít, is de keerzijde van Instagram. Je ziet alleen wat jij mooi vindt omdat dat is wat je liked. Door de likes ziet Instagram dat je dit leuk vindt en laat jou nog meer van dit soort dingen zien. Meestal like je wat je graag wilt hebben of bereiken, dus krijg je dit vaker te zien.
Vervolgens lijkt het alsof de hele wereld alles heeft terwijl jij het nog niet hebt omdat je hele tijdslijn gevuld is met dit soort plaatjes.

Mindset omtrent Instagram

Hoe ga je hier dan mee om?
Dat vergt een mindset-shift. Van denken in tekorten naar denken in kansen.

Praktisch gezien: zie posts niet als een bedreiging of een aanval voor wie je nu bent, zie het als een mogelijkheid wat je kunt gaan bereiken. Bedenk dat alles wat zij hebben, ook voor jou is weggelegd, mits je het graag genoeg wilt. Want alles wat je wilt bereiken kost effort, tijd en veerkrachtigheid. Het kost tijd iets moois neer te zetten, je zult hard moeten werken en er veel voor moeten laten om te kunnen groeien. Je moet veerkrachtig zijn om de keren dat je op je plaat gaat op te kunnen vangen. Maar alles is mogelijk!

Om dit te bekrachtigen geef ik je de volgende praktische oefening:

Neem een top 5 van de mensen die je bewondert op Instagram
– Schrijf op wat je bewondert aan deze mensen.
– Probeer te zien wat de overeenkomsten zijn tussen deze eigenschappen en probeer ze terug te brengen tot 3.
– Deze 3 eigenschappen zitten in jou, deze eigenschappen zijn klaar om zich te ontwikkelen. Dit zijn 3 eigenschappen die jou aantrekt in de andere personen. Weet dat alles wat jou aantrekt ook in jou zit.
👉Dus die mensen die je volgt en bewondert lijken op jou, Alleen zijn ze net een stapje verder. Trek je daaraan op en zie wat er mogelijk is!

En de tweede praktische oefening. Ontvolg of mute iedereen die jou irriteert. Bescherm jouw energie en kies voor jezelf.

Psst ik ga je nog een klein geheimpje vertellen. Ik ken iemand die grote influencers kent en heel veel is nep. Ja eerlijk! Niet iedereen is zo eerlijk en authentiek als jij. Er zitten veel neppies op Insta.
Hou dit ook in je achterhoofd wanneer iets te mooi lijkt om waar te zijn. Want vaak is dit ook zo 😉 Iedereen moet hard werken voor succes. Iedereen moet bouwen en zaaien voordat je kunt oogsten. Niks komt zomaar aanwaaien. Dus het heeft niks te maken met geluk dat zij hebben en jij niet. Nee alles komt neer op de keuze. Wat vind jij belangrijk en hoe wil ik dit bereiken. Thats all. 😉

Lees ook mijn andere blogs

×

Hey wat tof dat je er bent!

Kan ik je ergens mee helpen?
Stuur mij vooral een bericht!

× Hoe kan ik je helpen?