Ofwel de wet van de aantrekkingskracht.

Ik vond het altijd een intimiderend iets. Een jaar of tien geleden las ik The Secret* en filterde er mijn boodschap uit: Als je je aan de regels hield, maak je alles, maar dan ook echt ALLES werkelijkheid. Lukt het niet om je droomleven aan te trekken, dan volg je de regels niet goed. De regels zijn:

  • Weet wat je wilt;
  • Weet wanneer je het wilt bereiken en maak je niet druk om hoe je het bereikt;
  • Gedraag je alsof je het al hebt;
  • Verlang naar iets maar maak het geen noodzaak;
  • Wees actief in deze wens.

Het klonk destijds als magie in mijn oren en veel te makkelijk om waar te zijn.
In dit hele secretgebeuren was overigens maar één regel waar ik moeite mee had.

Als je iets wilt bereiken moet je gedragen alsof je het al hebt.
Dus: Fake it till you make it.

Ik hield (en houd) niet van faken. Ik houd van echt. Altijd al gedaan.
Dus de Law of attraction was ook niks voor miij. Girl was I wrong.
Fast forward naar 2020. Mijn persoonlijke mening over dit onderwerp is 180 graden gedraaid. Ik merk dat er nog veel onduidelijkheid bestaat over dit onderwerp.

In dit blog vertel ik jou:

  • Wat de wet van de aantrekking is;
  • Hoe je het voor je laat werken;
  • En dat het geen toverkracht is, maar alles te maken heeft met mindset.

De theorie van de wet van de aantrekking

De basis van de wet van de aantrekking is bewezen in de kwantumfysica. Dit onderzoek gaat mij de pet te boven, maar vrij vertaald komt de basis neer op dat materie ontstaat uit energie. Één kleine trilling kan iets groots in werking zetten. Alles bestaat uit trillingen en energie. Dit is wetenschappelijk meetbaar. Ook gedachtes zijn energie en dus meetbaar. Dus met gedachtes kun je dingen creëren.
Heel simpel uitgelegd in een kort voorbeeld dat je misschien herkent. Soms kom je iemand tegen die nog niks heeft gezegd maar waar je een bepaalde energie om voelt. Dat zijn de trillingen die diegene uitstraalt. Of ook wel de wet van de aantrekking. Als je iets graag wilt en je gelooft dat het gaat lukken, dan zend je dit uit. Ofwel, je hebt een goede vibe om je heen. Als je nadenkt over negatieve dingen of je bent onzeker dan verandert je houding en je energie. Ook dit straal je uit.
De wet van de aantrekking is eigenlijk een wet van energie. Je bent wat je denkt omdat je dit uitstraalt.

I create my dreamlike

Fake it till you make it

Nu komt het deel waar ik op afhaakte. Het deel dat je moet doen alsof je er al bent. Het fake-stuk.
Meestal wanneer je iets voor de eerste keer doet ben je niet helemaal zeker over jezelf. Dat is logisch want je moet eerst uitzoeken wat voor jou werkt. Daarnaast helpt het ook als je wat positieve ervaringen creëert om zelfverzekerdheid op te bouwen.
Hoe kun je dan iets starten en doen alsof je er al bent?
Kijk daar miste ik een stukje. Een essentieel stuk van LOA. De wet van de aantrekking werkt eigenlijk ALLEEN als jij goed in je vel zit. Wanneer je positieve vibes uitstraalt en vertrouwen hebt in de wereld om je heen. Wanneer je iets nieuws wilt leren, helpt het dus ontzettend wanneer je speelt en plezier hebt. Dit straal jij uit en dit trekt mensen in die er ook zo instaan. Dit creëert goodwill en dat is exact hoe de LOA voor jou gaat werken.
Dus als je je onzeker voelt over iets nieuws? Fake helemaal niks, wees hier open over en wees een inspiratie voor mensen die dit ook graag willen maar nog niet durven. Ga je op je bek? Zie het als een les en krabbel weer op om er weer tegenaan te gaan. Heb plezier in het ontwikkelproces, en niet in het bereiken van je doel.

Ik kijk graag naar Masterchef Australia en daar zie je hoe de LOA werkt. Een aantal mensen in de groep is altijd vrolijk. Ze zijn sociaal en bubbly. Ze hebben plezier. Ik gun het deze personen altijd zó dat ze winnen. Terwijl een ander die die vibes niet uitzendt misschien veel beter kan koken. Oneerlijk? Misschien. Maar zo werkt de LOA.

Mijn tip aan jou om de LOA te laten werken

Vergeet het gevoel dat je iets niet kunt. Wees lief en positief in je interne dialoog.
Je kunt iets NOG niet. In plaats van ik kan dit niet.
Vergeet het gevoel dat je iets niet hebt. Je hebt het NOG niet.

Maak het beste van de situatie zoals hij nu is. Je doet er alles aan om te komen waar je wilt zijn, en hebt er plezier in. En dat is precies hoe mindset ook werkt. Je hebt geen keuze over wat je overkomt. Maar je hebt wel degelijk een keuze! Namelijk de keuze in wat jij zelf doet, een keuze in je eigen gedrag en de keuze hoe je iets je leven laat bepalen.
Wil je meer weten over de law of attraction en wat dit voor jou kan doen? Plan een kennismaking https://www.meerlol.nlmet mij en we duiken er samen in.

*Bestel het boek The Secret hier

Lees ook mijn andere blogs:

×

Hey wat tof dat je er bent!

Kan ik je ergens mee helpen?
Stuur mij vooral een bericht!

× Hoe kan ik je helpen?