fbpx

Als ik je een advies mag geven?
Eentje die je je hele leven met je mee mag nemen dan is het deze:

Trek je geen F*CK aan van wat anderen van je vinden!

Dit is veel uiteraard veel makkelijker gezegd dan gedaan.
Want we maken ons er allemaal schuldig aan. Ook ik.
Nachten lag ik wakker met gedachtes als:

  • Waarom heeft die jongen niet meer teruggebeld?
  • Waarom zei ik dit, ik had dat moeten zeggen.
  • Wat bedoelde ze toen ze zeiden: Dit is echt een Merel-jurk, vonden ze het juist niet mooi?
  • Deed die kennis nou alsof ze me niet zag? Of deed ze dit expres?

Ik was altijd bezig mijn leven te perfectioneren zodat er niks over mij gezegd werd.
Tot ik er achter kwam dat ze alsnog over mij praatte. Ik kreeg te horen dat ze zeiden dat ik TE lief was. Dat ik het kaas van mijn brood liet eten. Dat ik geen ruggengraat had.

Een mooie eyeopene. Het kwartje viel:
MENSEN PRATEN TOCH WEL OVER JE!

Vanaf dit moment ben ik gaan kiezen voor mijn keuzes, en liet ik wenselijke keuzes die niet goed voelden achterwege. Als mensen dan toch over je praten, dan liever over de dingen waar je zelf voor kiest in plaats van de dingen die je doet om anderen te plezieren.

Herken jij je hierin? Maak jij je druk over wat anderen over je zeggen? Ben je bang voor het oordeel? Dat is niet gek.
Als je teruggaat naar ons reptielenbrein en naar de tijd dat we nog in holen leefden, was sociale angst een doodsangst. Als je buiten de boot viel betekende dit letterlijk je dood. Wij zijn in 2020 nog niet zo geëvolueerd dat ons reptielenbrein is verdwenen. Sociale angst is dus wel echt een ding.

Maar hoe ga je hiermee om? Hoe ga je meer voor jezelf kiezen en jezelf laten zien?
Ik geef je 3 tips:

  • Bewustwording. Visualiseer. Zie jezelf in je meest mooie gelukkigste geweldige en heerlijke versie. Zie waar je het voor doet. Dit is de persoon die je diep in je hart bent, die je hoort te zijn. Bedenk hoe het voelt om die persoon te zijn. Is het je waard om deze persoon op te geven om in het plaatje van een ander te passen?
  • Inspiratie. Omring jezelf met mensen waar jij tegenop kijkt. Dat hoeft nog niet per se in real life te zijn, maar ook heel goed op social media, in de vorm van boeken of podcasts. Zie deze mensen de dingen doen die jij ook graag wilt. Zie alle mogelijkheden. Wat zij doen kun jij ook! Alles wat jou aantrekt in anderen zit ook in jou. Het mag er alleen nog uit gaan komen
  • Actie! Neem iedere dag een kleine stap richting je meest gelukkige zelf. Wat krijg je wanneer je niks doet? Yep true, dan krijg je niks. En wat is de uitkomst wanneer je blijft doen wat je nu doet? Yeps, dan krijg je hetzelfde. Pas wanneer je écht kleine stappen gaat nemen richting je meest mooie, zelfverzekerde, gelukkige, sexy, grappige en unieke zelf  kun je erachter komen wat er eigenlijk allemaal op jou ligt te wachten! Wat de wereld nodig heeft is wie jij in je hart bent. Durf dit te laten zien!
×

Hey wat tof dat je er bent!

Kan ik je ergens mee helpen?
Stuur mij vooral een bericht!

× Hoe kan ik je helpen?