‘Het normale leven gaat verder, maar leuker wordt het er niet op’, ‘De herfst staat voor de deur maar ik heb niet het gevoel dat de zomervakantie al geweest is’, ‘Ik voel me een beetje somber’.

We zijn het er met zijn allen over eens. Het is even wennen zo na de zomer en midden in de gevolgen van een epidemie.
Nadat ik bij EenVandaag las dat het leven minder leuk is sinds de Corona-crisis, besloot ik er een blog aan te wijden.

Laten we starten dat ik mij helemaal kan vinden in het gevoel. De somberheid die wordt omschreven merk ik veel om mij heen, maar ook soms bij mijzelf. Het is niks om je voor te schamen en helemaal normaal.
Hoe ga je om met deze gevoelens die misschien nu wat sterker zijn dan normaal. Hoe zorg je ervoor dat je opgewekt, energiek en positief blijft? Hoe zorg je ervoor dat het je niet mee gaat slepen? Ik ga er op in tijdens dit blog.

Beïnvloedbare cirkels

Voordat we werken aan een oplossing nemen we het probleem onder de loep. Ieder probleem kun je indelen in 2 categorieën:

  • De cirkel van betrokkenheid. Dit betreft alles wat op jou betrekking heeft maar waar je niks aan kunt veranderen. Binnen deze cirkel valt Corona en alle gevolgen van dien. Alle afgelaste feestjes, de gecancelde zomervakantie en het uitblijven van sociale events. Ook het eventueel verliezen van je baan of inkomstenderving wanneer je ondernemer bent.
  • De cirkel van invloed is alles waar je WEL direct invloed op hebt .

Als je wilt bepalen waar iets onder valt kun je jezelf de volgende vragen stellen:
Kan ik er iets aan doen? Is het antwoord ja dan valt het binnen je cirkel van invloed. Is het antwoord nee? Dan is het de cirkel van betrokkenheid.

Werken met de cirkel van invloed.

Wat valt dan in jouw cirkel van invloed? Dit zijn de ENIGE zaken die jij kunt veranderen, en dus de ENIGE zaken waar jij je druk over moet maken. De overige zaken heb je geen invloed op. Dus verspilde energie. Dat ga je namelijk nooit veranderen!

Kan ik er iets aan doen?

JA?  Maak je geen zorgen!

NEE? Maak je dan geen zorgen!

via Omdenken.nl

Als je eerlijk bent is het enige waar je invloed op hebt je gedrag.
Maar als je mij wat langer volgt zul je ook moeten weten dat ik strijd voor zaken die jouw cirkel van invloed nog groter kunnen maken. Je hebt namelijk ook invloed op je mindset & je energie.
Als dit in orde is straal je iets uit waarmee je dingen aantrekt (zie mijn blog over the law of attraction) 

Na de theorie komt de praktijk

Hoe kun jij de cirkel van invloed nu toepassen op jouw Corona somberheid?
Hoe kun je ervoor zorgen dat je je rustiger, tevredener en positiever gaat voelen?
Hoe kun je jouw cirkel van invloed vergroten?
Hieronder mijn tips

  • Je mag best even balen. Dat is helemaal ok. Als je het gaat onderdrukken wordt het alleen maar erger. Praat erover met iemand en stel voor jezelf een deadline tot wanneer je jezelf zielig mag vinden
  • Zorg dat je weer lekker in je energie komt. Meestal werkt beweging en buitenlucht heel erg goed en wees streng tegen jezelf op dit vlak. Een afspraak met jezelf is heilig. 
  • Als alles is weggevallen waar je heel veel plezier van kreeg, probeer het heft in eigen handen te nemen. Organiseer zelf iets en denk uit de box! Kies voor hetgeen waar je plezier van krijg en zie wat je hier zelf in kunt ondernemen.
  • Doe iedere maand iets wat je eng vindt en stel een doel voor jezelf. Wat wil ik deze maand leren/ doen?
  • Probeer die sleur te omzeilen. Het gevaar is nu dat alle dagen op elkaar lijken maar creëer voor jezelf afwisseling.


Zie de mogelijkheden die deze crisis met zich meebrengt! Neem de tijd om echt aan jezelf te werken! Je hebt nu de tijd en het geld over. Nu is jouw kans!
Ben je er klaar mee dat je steeds het idee hebt dat je steeds in rondjes blijft draaien? Dat de dingen niet zo gaan zoals jij wilt? Dat je moe bent en geïrriteerd? Dat je snauwt tegen je kinderen terwijl je die ochtend had voorgenomen er echt een gezellige dag van te maken.
Tijdens mijn doorbraak sessie kunnen we in één gesprek achterhalen hoe we jouw mindset sterker kunnen maken, hoe we jouw energie omhoog gaan krikken en hoe we ervoor gaan zorgen dat jij jouw kompas wordt. Zodat je meer energie, meer kracht en meer zelfvertrouwen kunt krijgen. Plan een kennismakingsgesprek met mij en wij gaan samen kijken hoe jij weer thuis kan komen bij jezelf!

Lees ook mijn andere blogs:

×

Hey wat tof dat je er bent!

Kan ik je ergens mee helpen?
Stuur mij vooral een bericht!

× Hoe kan ik je helpen?