fbpx

Over mij

Ik ben Merel van Vugt, 37 jaar. Ik woon in Berkel en Rodenrijs, nét onder de rook van Rotterdam. Ik woon daar samen met mijn man Michiel en 2 kinderen Jack (9) en Ole (6).

Twee jaar geleden ben ik gestart met Meerlol waarin in vrouwelijke kennisondernemers coach naar meer plezier en voldoening in hun business en hun leven. Zonder concessies ondernemen op jouw eigen(wijze) manier zodat je kiest voor jouw droom en geniet van de weg er naartoe. Op deze manier kun jij moeiteloos nieuwe klanten aantrekken die jou op het lijf geschreven staan, en consistent je omzet verhogen.

En dit begint bij jou!

Jij bent het belangrijkste element van jouw bedrijf. Mijn coaching is gericht op het helder krijgen wat jij wilt, op welke voorwaarden jij dit wilt doen en wat je gaat doen om dit doel te behalen. Mijn doel is jou zo stevig neer te gaan zetten dat niemand meer om jou heen kan.
Het resultaat is meer kracht, zelfvertrouwen en leiderschap zodat je jouw succes kunt gaan dragen.

Mijn verhaal

Mijn passie om vrouwelijke ondernemers in hun kracht te laten staan komt vanuit mijn eigen ervaring. Mijn hele leven voelde ik mij anders dan anderen. Alsof ik er niet tussen paste. 

Ik snapte de ‘regels’ niet zo goed en lag iedere avond in mijn bed te denken hoe ik het de volgende dag beter wilde doen!

Rond mijn 16e werd ik gescout door een groot modellenbureau. In eerste instantie voelde ik er niks voor, maar de mensen in mijn omgeving waren enthousiast. Ik volgde hun enthousiasme en werd model. Nadat ik een ongeluk kreeg, met een litteken in mijn gezicht als gevolg, moest ik stoppen. Ik voelde me nutteloos en leeg.

Mijn innerlijk vond ik stom en nu was mijn uiterlijk ook niks meer. Ik vluchtte in feesten, een eetstoornis en destructief gedrag. Mijn gevoel stopte ik weg en ik volgde anderen. Ik maakte keuze op keuze waarvan ik dacht dat ze van mij verwacht werden maar raakte steeds verder van mijzelf verwijderd

Uiteindelijk zat ik in een leven waarin ik mij niet thuis voelde. Ik was ontevreden en legde mij erbij neer want ik dacht dat dit was wie ik was. Ik voelde mij vastzitten in de keuzes die ik zelf gemaakt had. Ik had banen in sales en marketing die me niet bevredigde. En ik had vrienden die niet écht om mij gaven.
Het voelde onbestemd maar wat ik wel wilde wist ik ook niet

Het keerpunt

Op een gegeven moment raakte ik onverwacht zwanger. Ik werd ontslagen door deze zwangerschap en ik besloot dat dit het keerpunt was. Ik ging vechten voor mijn geluk! Ik wilde laten zien wie ik was en keuzes leren maken die bij mij paste. Ik voelde nog steeds een klein vuurtje vanbinnen. Een waakvlammetje, dat nog niet gedoofd was. Ik wilde er een alles overheersend vuur van maken.
Als het niet voor mijzelf was, dan was het voor dit kindje dat in mijn buik zat. 

Ik heb in mijn leven heel veel hulp gehad om mezelf beter te voelen, denk aan psychologen, coaches en cursussen. Maar pas toen ik er achter kwam dat het neer kwam op mijzelf, snapte ik hoe simpel het eigenlijk was.
Het kwam simpelweg neer op het maken van keuzes die bij mij passen, het versterken van mijn mindset & het pakken van leiderschap. Ik werd gelukkig en ben nog steeds gelukkig!

Het vinden van mijn missie

Het was nooit mijn intentie om een ondernemer te worden. Maar ik had wel een missie! Ik wilde vrouwen helpen zichzelf op waarde te schatten.

Om echt impact te kunnen maken zou ik zichtbaar moeten zijn & sales moeten doen. Maar dat maakte me angstig. Ik haatte sales en om in de spotlight te staan, en vond het al eng om in een vertrouwde setting mijn verhaal te doen. 

Ik zag onderemen als een combinatie van sales en zichtbaar zijn. Dus niks voor mij!

Maar toen ik besefte dat ik verschil kon maken met mijn ervaring in het creëren van mijn eigen geluk, besefte ik dat ik mijn eigen stem moest gaan vinden.

Ik besloot alle beperkingen over boord te gooien en mijn grootste angst in de ogen te kijken: mezelf zichtbaar maken.
Ik startte op Instagram , met slapeloze nachten voor mijn eerste post. Slapeloze nachten had ik er van.
Als klap op de vuurpijl mocht ik in januari 2020 mijn missie en verhaal delen met 400 vrouwen op een podium
Dat smaakte naar meer! Ik wilde hier echt een missie van maken. 

En zo geschiedde…

Nu coach ik die vrouwelijke ondernemer die echt klaar is om impact te gaan maken met haar bedrijf op de 3 gebieden waar ik in mijn leven al zoveel in overwonnen heb: mindset, zelfleiderschap en het volgen van je intuïtie!
Ik geloof dat iedereen een succesvol bedrijf kan neerzetten door te geloven in jouw waarde en door krachtig te zijn. Het lijkt nu moeilijk omdat het lastig is om die blind spots zelf te zien. Ik help jou jouw blind spots te ontdekken en jouw onderneming neer te zetten zoals jij dit voor ogen hebt!

En heel eerlijk? Als jij snapt hoe het werkt is het helemaal niet moeilijk.

×

Hey wat tof dat je er bent!

Kan ik je ergens mee helpen?
Stuur mij vooral een bericht!

× Hoe kan ik je helpen?